Engedjétek meg, hogy beavassunk titeket néhány új funkcióba, ami által a honlapkészítés sokkal színesebbé válik, valamint interaktívabbá tudod tenni a honlapod látogatóival való kapcsolattartást. Honlapkészítőnk állandó mozgásban és fejlesztés alatt található. Új sablonokat tervezünk, továbbá a legmodernebb alkalmazások is teret engednek a szabadabb gondolkodású, korlátlan kísérletezésnek.

1. Képkeret

A képkeret segítségével megtarthatod vagy eltűntheted a feltöltött kép vagy ábra „határvonalait”. Ezt a kis trükköt a kép jobb felső sarkában érheted el. Vezesd az egered a fogaskerék fölé és kattints a „Képkeret” opcióra.

                                                                                  

Hamarosan megjelenik a „Képkeret eltávolítása” opció. Ha el szeretnéd tűntetni a keretet, pipáld ki a kockát. Amennyiben meg szeretnéd tartani a keretet, hagyd a kockát kipipálatlanul.

                                                                                

2. Háttér testreszabása

Ezen funkció szinte korlátlan mozgásteret biztosít számodra, amikor kiválasztod és testreszabod honlapod hátterét. Miután beléptél site-od szerkesztőjébe, kattints a „Design” gombra, majd válaszd a „Design testreszabása” gombra. Két mező fog legördülni.

                                              

A „Háttér testreszabása”-ra klikkelve honlapod négy területe fog megjelenni:

                                              

Az első a fejlécre vonatkozik, de nem a Bannerre.

A második lehetővé teszi, hogy a honlapod egész hátterét szerkeszd.

A harmadikra kattintva csak a tartalmi rész hátterét tudod megszabni.

A negyedikben a lábléc hátterét lehet beállítani.

Ezek közül bármelyiket, illetve mindegyiket is kiválaszthatod. Választásod után megnyílik a szerkesztési ablak. A kiválasztott kép, vagy illusztráció tapétaként fog a hátteredre simulni. Az elhelyezési gombokat használva beállíthatod a képek pontos paramétereit a háttereden. A „Háttér görgetése képpel” opciót kipipálva a háttérkép mozdulatlan marad, miközben le, ill. felfele görgeted a lapod előterén található tartalmat.

                                                             

3. Betűtípus testreszabása

A „Betűtípus testreszabása” opció lehetővé teszi, hogy betűtípust válts a default, azaz alapértelmezett, beállításokkal szemben, amit a kiválasztott téma szerves része volt. Ezen kívül, minden egyes szöveg widgetet egyetlen beállítással tudod személyes igényidnek megfelelően szabni. A sorrend a következő: „Design” – „Design testreszabása” – „Betűtípus testreszabása”. Ha idáig eljutottál, két felületen megjelenő szöveg betűtípusát tudod szerkeszteni: a központit, azaz a tartalmi részt, és a láblécet.

                                          

A testreszabásért felelős ablak bal oldalán egy lista tárul eléd a szerkeszthető szövegek típusaival, úgy, mint paragrafus, címsor és linkek. Válaszd ki azokat, amiket szerkeszteni szeretnél. A változtatásokat minden betűtípuson végre kell hajtanod. A designbeli beállításokon kívül, megszabhatod a betűméretét és színét is. Dolgod végeztével, kattints a Mentés gombra.

                                                   

4. Közösségi ikonok

Egy újabb funkció, amit megtalálsz a honlapszerkesztőnkben. A „Közösségi ikonok”-kal a honlapodhoz csatolhatod és szerkesztheted a közösségi fiókjaidhoz tartozó ikonokat. Vizsgáljuk meg közelebbről ezen alkalmazás használatának előnyeit.

Hogyan találod meg: Menj a „Widgetek” opcióhoz, majd „Közösségi Oldal” és végül „Közösségi ikonok”. Tartsd az egered lekattintva az illető widgeten és húzd azt be a honlapod egy tetszőleges szerkesztői felületére.

                                                   

Néhány pillanaton belül a következő ablak fog megnyílni:

                                           

Az ablakban három felület szerkesztési módjai találhatóak.

Az első magában foglalja a „Hozzáad/Szerkeszt”-et, az „Igazít”-ot, a „Méret”-et, az „Elhelyezés”-t és az „Elrendezés”-t. Az elsőre kattintva beillesztheted a vállalkozásod közösségi oldalaihoz vezető linkeket.

                                          

Ha a Facebook, Twitter és Google+ ikonok nem elegendőek, kattints a kék „Hozzáad” gombra, hogy még több közösségi ikont vezess be. Abban az esetben, ha az egyiket törölni szeretnéd, klikkelj a jobb sarokban található kis „X-re”.

                                          

Ha elégedetlen vagy az elhelyezéssel, az „Igazít” gombbal kiküszöbölheted ezt a problémát. A „Méret” opcióval 16 pixelről 96 pixelre növesztheted meg a közösségi ikonjaidat. Az „Elhelyezés” 0-40 pixel közötti távolság megszabását engedélyez az ikonok között. Az „Elrendezés”-sel pedig a „Közösségi ikonok”-at vízszintes, illetve függőleges irányban tudod elhelyezni.

A második szerkesztői felületen az ikon típusait tudod meghatározni. Az első mezőben két opció közül választhatsz: „PNG ikon” és az „Ikon testreszabás”.

                                                      

Ha a másodikra kattintasz az ikonok háttér formáját és színét, valamint az ikonét is képes leszel megszabni. Ne felejts el a „Mentés” gombra kattintani a beállítások elvégzése után.

                                                

A Típusnál található második mezőt az „Ikon szett” nevet viseli és alternatív ikon csoportokat kínál. A harmadik mezőben pedig megtekintheted „Előnézet”-ben az eddigi munkád gyümölcsét.

                                               

5. Elrejtés mobilon

Ez az opció elrejti a widgetet és annak tartalmát a mobil eszközökről. Konkrétan, ha mobilon (vagy laptopon) tekintik meg látogatóid a honlapodat, nem fogják látni, sem használni, a szóban forgó widgetet és tartalmát. Azonban ki kell hangsúlyoznunk azt a tényt, hogy személyi számítógépeken a tartalom hozzáférhető marad! Például, ha egy Google térképet vagy terméket szeretnél elrejteni a kíváncsi tekintetek elől mobilon, lépj be a „Beállításokba”, azaz a widget jobb felső sarkában található fogaskerékre, és kattints az „Elrejtés mobilon”gombra. Akkor válik az illető tartalom újra elérhetővé, ha kipipálatlan lesz az opció.

                                                                                  

Őszintén reméljük, hogy az új alkalmazások elnyerik minden kedves felhasználónk tetszését. Minden hozzászólást, kommentet és véleményt szívesen látunk. Várjuk a Tiedet is! Emaileiteket az info@clx.hu-nak címezzétek. Együtt egy pompás és egyedi honlapot tudunk számodra létrehozni.

Új jellemzők