Pillanatok alatt kiderül, hogy honlapod felkelti-e a látogatók figyelmét vagy sem. Ezért törekedj arra, hogy aki belép honlapodra, az otthonosan mozoghasson rajta és ne hagyja el azt. Honlapod arculatának megtervezése nagyban hozzájárul céged imázsához. Úgy kell elképzelned, mint egy ház felépítését, amely csak akkor áll szilárdan, ha az alapoktól a tetőszerkezetig minden a helyén van. Emellett otthonosnak és vonzónak is kell lennie a látogatók számára. A következőkben megpróbálok párhuzamot vonni egy ház és egy honlap építése között, azért, hogy rávilágítsak a legfontosabb alkotó elemekre.

1. Az ajtó

Mielőtt a látogató belépne a házba, egy ajtóval találja szemben magát, melyen megjelenik a tulajdonos neve és melynek külalakja sokat elárul az épület belsejéről. Az Arculattervezés opció segítségével egyedülállóvá teheted honlapod és biztos lehetsz benne, hogy vendéged belép majd az ajtón. Itt szerkesztheted honlapod nevét és jelmondatát, emellett logót és favikont is feltölthetsz az oldalra. Ezek a beállítások sajátos jegyet kölcsönöznek honlapodnak, ezért elengedhetetlenek. Ugye, te is szeretnéd, ha mindenki megjegyzené a neved?

2. Az alap

A házad csak akkor fog szilárdan állni, ha biztos alapokra építed. Ez a honlap tekintetében nem jelent mást, mint egyedi és hiteles tartalmat. A keresőmotorok találati listájának élére csak olyan oldalak kerülhetnek, amelyek tartalmilag értékesnek bizonyulnak. A Google minden honlap tulajdonosnak azt javasolja, hogy fordítson különös figyelmet erre. Ne feledd: honlapodat olyan képi és szövegi elemekkel kell megtöltened, amelyek kifejezetten Rólad és vállalkozásodról szólnak. A másolt tartalmak rontanak a minőségen, míg a saját képeid és szövegeid bizalmat keltenek a látogatóban és felkeltik érdelődését.

3. A falak

Ahogy a ház leglátványosabb részét a falak képezik, úgy honlapod esztétikai értékét a design adja meg. Ez az első dolog, amin megakad az ügyfeleid tekintete. Olyan külalakot válassz, amely kellőképpen reprezentálja vállalkozásodat. Bizonyosodj meg róla, hogy a megfelelő témát választottad a design opciónál. Hasznáj Vízszintes vonalat, Tartalom felosztót és Oldalsávot, hogy szemléletessé tedd a képek és szövegek elrendezését. Ügyelj arra, hogy mindent megfelelően és következetesen helyezz el. Emellet a szövegszerkesztésre is figyelj oda, válassz betűtípust, betűméretet és színekkel emeld ki a fontos gondolatokat. Így hatékonyabban eljuttathatod üzenetedet a látogatóidhoz.

4. Az ablakok

A házad elengedhetetlen elemei az ablakok, melyek betekintést engednek termékeid, szolgáltatásaid és ajánlataid széles választékába. Biztosíts olyan áttetsző felhasználói felületet ügyfeleid számára, amelyet könnyen tudnak használni és hamar megtalálják azt, amit keresnek. Külön oldalon kiemelheted akciós termékeidet vagy ajánlataidat, hogy szembetűnőbbek legyenek. Ezeket rendszeresen frissítsd, hogy mindig naprakész információkat közölj. Így garantáltan visszajáró vendégekre teszel szert. Emellett Youtube videót vagy audio fájlt is tehetsz oldaladra, ez egyaránt szórakoztató és hasznos. Be kell ismernünk, manapság az emberek sokkal szívesebben néznek meg egy pár perces videót, mint hogy elmerüljenek egy hosszabb szöveg olvasásában.

5. A tető

Az utolsó lépés a tetőszerkezet megalkotása. Ez nem könnyű feladat, de szintén elmaradhatatlan a honlapod elkészítésénél. Ez a hiányzó elem, amely teljessé teszi alkotásodat. Használd a HTML beillesztőt, hogy időpontfoglaló alkalmazást illesz be oldaladra vagy tedd könnyebben kezelhetővé a felületet a Kapcsolati űrlap használatával.

Mindez csupán néhány tipp volt. Minden a kreativitásodon múlik. Ne feledd, látogatóid akkor válnak ügyfelekké, ha könnyen használható, áttekinthető, jól kigondolt és egyedi tartalommal ellátott oldaladon otthonosan mozoghatnak. Kiválóan megszerkesztett honlapodról arra következtetnek majd, hogy hasonlóan minőségi termékeket és szolgáltatásokat kínálsz.

Design