Most, hogy van egy tökéletes honlapod, ugyanolyan fontos, hogy szerkessz egy “Google Cégem” profilt. A “Google Cégem” (régebbi nevén “Google Places”) kifejezetten a cégtulajdonosoknak lett létrehozva, hogy azok könnyebben tudják kezelni jelenlétüket a világhálón, a Google platformokon.

Ez egy biztonságos módja annak, hogy az információ az illető vállalkozásról helyesen jelenjen meg a Google-ban  (keresési eredmények és térképek), valamint egy gyors és egyszerű mód arra, hogy tartsd a kapcsolatot az ügyfelekkel. Frissítheted, szerkesztheted adataidat, de információkat is tölthetsz fel termékekről a vásárlók számára, mindent egy helyen találsz.

Vessünk egy pillantást, hogyan lehet beállítani, ezt a lehetőséget:
               
Hogyan lássunk hozzá?

1. Először is, kattints a következőre: Google cégem
   Ha már rendelkezel egy Google profillal vagy gmail-es e-mail címmel, kattints a "Bejelentkezés" gombra az oldal jobb felső sarkában. 

A következő lépésben meg kell adnod a gmail-es e-mail címedet és a jelszavad. Annak érdekében, hogy bevezesd a céged nevét ki kell választanod azt a kategóriát, amibe az tartozik: "Kirakat", "Szolgáltatási terület", "Márkanév"

Amint ezzel megvagy, írd be a céged nevét és pontos címét, továbbá a honlap nevét és típusát, majd kattints a "Honlap létrehozása" ikonra. Egy üdvözlő banner fog fogadni, majd a "Kezdés" következik. Pipáld ki az "Általános Szerződési Feltételek" mezőt, klikkelj a "Tovább" gombra. A "Helyek importálása"-nál az utolsó, azaz “Egyetlen hely hozzáadása” mezőt válaszd ki. Ezután a beállítási folyamat változatlan marad minden vállalkozás számára, ezért válaszd ki a második lépést.

Ha nincs Google profilod, egyszerűen látogass el erre a linkre Google cégem és válaszd ki a “Csatlakozás a Google-hoz" opciót. Fogj neki. 

2. Megnyílik egy térkép. Írd be céged nevét és címét a keresési mezőbe, amit a képernyő bal oldalán találsz meg:

3. Válaszd ki vállalkozásodat. A javasolt találatok között a te céged is szerepel - kattints rá és ellenőrizd az adatokat. Győződj meg róla, hogy az adatok helyesek, főleg az adott cím. Ne felejtsd el, hogy ezzel a címmel leszel majd feltüntetve a Google-ban.

Add hozzá cégedet. Abban az esetben, ha a céged nem található a találatok között, akkor klikkelj a “Cég hozzáadása” szövegre, ami a találati listák alatt található, majd írd be a szükséges adatokat. Minél több információt adsz meg cégedről, annál biztosabb, hogy a keresési listában a céged az általad megadott adatokkal fog megjelenni, így az ügyfeleid is könnyen rádtalálnak. Nagyon fontos, hogy a helyes kategóriát add meg. Ez fogja majd meghatározni, milyen módon osztályozza a Google, és jeleníti meg céged, és milyen típusú keresési eredményekben lesz megtalálható.

4.  Ellenőrizd céged. Függetlenül attól, hogy kiválasztottad, vagy te adtad hozzá vállalkozásodat, a következő lépés az, hogy leellenőrizd. Nagyon fontos, hogy ezt a lépést helyesen kitöltsd, ugyanis az általad megadott adatok alapján a Google azonosítja céged pontos elhelyezését.

Az ellenőrzési folyamat, postai úton történik. Egy kódot fogsz kapni a levelezési címedre, ami általában 2-3 héten belül érkezik meg.  A módosítások, szerkesztések, amit a vállalkozásod profil oldalán eszközölsz, addig nem lesznek láthatóak, ameddig nem igazolod vissza cégedet, a kapott kód segítségével. Miután megkaptad a kódot, 30 nap áll a rendelkezésedre, hogy igazold céged valósságát. 

Néha lehetőség van arra, hogy válassz más visszaigazolási lehetőségek közül, például SMS-ben vagy telefonhívással. Ha ezek az ellenőrzési lehetőségek rendelkezésre állnak, próbálj választani inkább az SMS vagy a hang hívás  lehetősége közül - automatikusan kapsz egy kódot -, akkor azonnal szerkesztheted céged  profilját, és már nem kell várnod 2 vagy 3 hetet.

Jó tanács: Folyamatosan ellenőrizd a  levelezési címed, vagy bárki, akinek  hozzáférése van a postaládádhoz, rögtön értesítsen, ha megérkezett a kód. Ne kockáztass, hogy bárki megtalálja a kódot, és akaratlanul is eldobja. Ebben az esetben új kódot kell kérned és újra heteket kell várnod.

5. Céged visszaigazolása. Miután megkaptad a kódot, lépj be a “Google Cégem” profil oldalához és írd be a kapott kódot, ez által a Google is meg fogja erősíteni, hogy céged egy valós cég, valós székhellyel. Ezek után szerkesztheted céged profil oldalát, képeket tölthetsz fel vagy további információkat adhatsz meg.

Reméljük, hogy a fenn közzétett információk hasznosak voltak és most már te is meg tudod szerkeszteni céged “Google Cégem” profilját.

További információkért kérünk, látogass el hivatalos honlapunkra: www.clx.hu. Írhatsz nekünk erre az e-mail címre: info@clx.hu, hozzáfűzéseidet a fórumunkon is megoszthatod.

 

 

 

 

CLX hírek