Sok szeretettel mutatjuk be nektek legújabb funkciónkat – az Alt szöveg attribútumot! Próbáljátok ki és használjátok legjobb tudásotok szerint.

Mi, a clx.hu-nál, azon vagyunk, hogy újabb és újabb opciókkal és funkciókkal egészítsük ki termékünket, miközben arra törekszünk, hogy azok felhasználóbarátok legyenek. A mai napon pedig nagy örömünkre szolgál, hogy új funkciónkat mutathatjuk be nektek, kedves felhasználók, név szerint, az Alt szöveg attribútumot. Ha nem ismerős a kifejezés, illetve, hogy miért olyan fontos ennek használata, kérjük olvasd tovább ezt a bejegyzést.

Az Alternatív szöveg (röviden Alt szöveg) egy opcionális módja annak, hogy egy nem-szöveg honlap építőelemnek (fénykép, illusztráció, ábra) tartalmat adjunk. Technikai kifejezéssel élve és HTML kóddal leírva így nézne ki:

<img alt="Feature one" src="/sites/all/themes/public_themes/general/mycylex/assets/img/header_pic1.png">

A következő két esetben válik hasznossá:

1. Valamilyen okból kifolyólag a képeid nem töltődnek be az oldaladon.

Ugye milyen idegesítő? Mármost, ha előzőleg beállítottad az Alt szöveget (pl. beírtad, hogy: három pingvin a víznél), a látogatóidat segíted abban, hogy lássák a be nem töltődő elem tartalmát és elképzeljék azt. Ennek nyomán így fog megjelenni a fényképed:

   három pingvin a víznél

Ügyes kis trükk, nem gondolod?

2. A vakokra és látáskárosultakra gondolva, akik meglátogatják a honlapodat.

A fennemlített két célcsoport is használja a világhálót különleges képernyőolvasók segítségével. Ez a szerkezet interpretálja azt, ami a képernyőn megjelenik, éspedig felolvasás vagy Braille-írás által. Amikor beállítod az Alt szöveg attribútumot, egy képernyőolvasó akadálymentesen értelmezi a leírásodba foglalt információt és sikeresen továbbítja azt a szerkezetet használók számára.

                                                          három pingvin a víznél

3. Tedd honlapodat még inkább láthatóvá a keresőmotorok számára!

A keresőmotorok sokkal egyszerűbben tudják feltérképezni a web oldalaidat és gyorsabban olvassák le az ott feltűntetett szöveget, mint képeket. Azáltal, hogy képeidet Alt szöveg attribútummal “vértezed fel” a keresőmotoroknak, botoknak és web crawlereknek (web feltérképezők) felkínálod azt a lehetőséget, hogy megértsék és indexeljék honlapod vizuális építőelemeit.

Íme néhány ötlet arra, hogyan állíts be egy nagyszerű Alt szöveget:

  •     Mivel a  keresőmotorok és crawlerek viszonylag gyorsan felfedezik, feltérképezik őket, érdemes a legerősebb kulcsszavadat beilleszteni a fényképed mellé. Figyelem! Ezzel a lehetőséggel nem szabad visszaélni, a spamezést vagy a kulcsszavak számával való visszaélést tiltják. Bizonyosodj meg afelől, hogy a szöveged leíró jellegű és lényegre törő.   

  •     Velős, rövid és szövegre vonatkozó leírások vezetnek el a sikerhez! Tartsd szem előtt: olyan leírást kell betenned a képed mellé, amivel segíted a látáskárosultakat abban, hogy azt elképzeljék.

Annak érdekében, hogy a képeid mellé az Alt szöveg attribútumot illeszd, annyit kell tenned, hogy az egér kurzorját a fogaskerék alakú Opciók-ra, a Kép widget jobb felső sarkába vezeted és ott kiválasztod az “Alt szöveg attribútum” gombot. Ez az új funkció azt is lehetővé teszi, hogy a Kép cím attribútumát is megváltoztasd. Dióhéjban, az Alt szöveg attribútum egy plussz információ, amit képeidhez adhatsz egy leíró cím formájában. Hasonlóképpen az alt attribútumhoz, ennek is rövidnek, frappánsnak és lényegretörőnek kell lennie Akkor tűnik szembe, amikor a látogatód a kép fölé vezeti egerének kurzorját, vagy egy új ablakban nyitod azt meg.

Röviden erről szól az új funckciónk. Köszönjük figyelmedet és reméljük neked is sikerül majd gyakorlatba ültetned. További információkért, részletekért kérünk lépj velünk kapcsolatba ezen az email címen: info@clx.hu

 
Új jellemzők

Hozzászólások

Ellenőrizzétek le az új sablon galériánkat is!