Szeretnéd teljes mértékben kihasználni a honlapodban rejlő lehetőségeket? Mi megmutatjuk hogyan! Honlapod megépítése csupán az első lépés volt annak irányában, hogy vállalkozásodat sikerre ítéld. Azonban még csak az első csatát nyerted meg. Az új widgetek, eszközök és alkalmazások hozzáadása ugyanolyan fontos lépése a sakkjátszmának, mint az állandó stratégia megtervezése és gyakorlatba ültetése.

Csapatunk a CLX-nél állandó újításokat próbál foganatosítani, azért hogy alkalmad nyíljon mattot adni a konkurenciának. Ebből a célból öt új közösségi média alkalmazást építettünk be a CLX honlapszerkesztőnkbe. Vessünk most egy pillantást arra, mik és hogyan is működnek ezek:

A Facebook alkalmazások

Köztudomású, hogy a Facebook hozzászólások, like-ok és kommentek nagyban hozzájárulnak, ahhoz, hogy közszájra kerülj. Ez nemcsak rosszul sülhet el! A pozitív kritika fellendítheti honlapod látogatottságát és népszerűsítheti vállalkozásod termékeit. A nemrég beépített Facebook applikációk segítségével pont ezt érheted el. Három olyan Facebook alkalmazás közül is választhatsz, amelyek felkerülhetnek oldalaidra.

Az első a Facebook Bejegyzés Beillesztő widget, ami egy Facebook-on közzétett kommentár behelyezését teszi lehetővé honlapod bármelyik oldalára. A második a Facebook Like Box, aminek segítségével reklámozhatod Facebook oldalad és profilod a honlapodon. Továbbá beszúrhatod annak tartalmát a honlapodba. A harmadik, azaz a Facebook hozzászólás által, ahogy azt a neve is mutatja, a látogatóid képesek lesznek véleményük kinyilatkoztatására honlapoddal kapcsolatban, sőt ezt a dolgot az idővonalukon is jelezhetik.

A Google+ alkalmazások

A legutóbbi néhány évben a Google+ az egyik legnépszerűbb közösségi oldallá nőtte ki magát (hiába, a név kötelez). Felelőtlenség lenne részünkről, ha nem nyilvánítanánk számára kellő figyelmet. A Google+ bejegyzés beillesztő nevű widgettel könnyedén beilleszthetsz a Google+ profilodon publikussá tett posztokat. Látogatóid értékelni fogják, hogy biztosítod számukra a hozzászólások, dícséretük, vagy netán kritikai észrevételeik közzétételét honlapoddal, szolgáltatásaiddal és termékeiddel kapcsolatban. Tetszésüket +1-el jelölhetik, majd ismeretségi köreikbe is befogadhatnak, ami pompás. Hasonlóképpen, a Google+ jelvény abban válhat hasznodra, ha a Google+ oldaladat honlapodhoz szeretnéd linkelni (kapcsolni). Következésképpen, a látogatóid +1-ezhetik a honlapod és annak hű követőivé válhatnak, anélkül hogy máshova kattintanának. Egyszerűsége csak hasznosságával vetekszik!

Mostmár minden információval rendelkezel ahhoz, hogy honlapodhoz csatold az összes profilod, amit különböző közösségi oldalakon hoztál létre.

Felmerülhet a kérdés benned, miért olyan fontosak a fent említett dolgok? A válasz egyszerű : minél népszerűbbé válsz a közösségi oldalakon (mint tini korodban a suliban), annál többen látogatják meg honlapodat, és persze ez fordítva is igaz. Ha leleményes üzleti személynek véled magad (a konkurenciád biztosan annak tartja magát) ki fogod használni a közösségi médiában rejlő lehetőségeket!

Ha többre vagy kíváncsi, mindegyikkel kapcsolatban részletes leírást találsz a Súgónkban!

Marketing