Honnan kezdhetem el az új honlapom építését?

Miután sikeresen regisztráltál vagy bejelentkeztél a CLX Honlapkészítő fiókodba, kattints a Vezérlőpulton lévő Új honlap hozzáadása nevű gombra. Innen csupán három egyszerű lépés választ el attól, hogy létrehozd a saját honlapodat: Honlap adatok, Kapcsolati adatok és Téma választás.

Válassz egy domain nevet!

A domain név (tartománynév) annak az egyedi online címnek egy részét képezi, ahol a látogatók megtalálhatják a honlapodat. Például, a CLX Honlapkészítő domain neve a clx.hu. A honlapod neve ugyanolyan eredeti és egyedi lehet, mint a céged elnevezése. Ne feledd, hogy addig amíg nem lesz egy saját domain neved, a clx domain szerepelni fog honlapod webcímében, ahogy azt a következő példa is mutatja: példa.clx.hu. A “példa” szót kicserélheted azzal a honlapnévvel, amit te választottál ki, természetesen, azzal a feltétellel, hogy az a név amit szeretnél még nem foglalt.

Milyen kategóriába tartozik leendő honlapom?

A CLX Honlapkészítő több mint 100 üzleti kategóriát kínál, ahonnan ügyfelei szabadon választhatnak. A honlap kategóriád az az osztály, amibe beletartozik vállalkozásod. Példának okáért, ha egy étterem tulajdonosa vagy, a számodra megfelelő kategória a Turizmus - Vendéglátás, Éttermek. Válaszd ki azt a kategóriát, amibe a legjobban beleillik vállalkozásod honlapja. Ha a kategóriák listájában, nem találod meg a vállalkozásodnak megfelelő kategóriát, akkor válassz egy ahhoz hasonlót vagy válaszd az Általános kategóriát.

Milyen típusú honlapot hozzak létre?

Honlapod készítéskor két típusú honlap közül választhatsz: Vállalkozás vagy pedig Személyes honlap. A Vállalkozás opció akkor ajánlott, ha a szolgáltatásaidat és termékeidet szeretnéd reklámozni online. A Személyes honlapot magán, egyéni használatra javasoljuk, ha olyan személyes dolgokat szeretnél megmutatni a világhálón, mint például az esküvői fotóid, az önéletrajzod, illetve ha a hobbijaidról szeretnél mesélni, vagy egy online naplót akarsz vezetni.

Mit jelent a Honlap tartalom, és miben fog ez nekem segíteni?

Ha a Honlap létrehozása során kipipálod a Honlap tartalom kisablakot, akkor honlapod a kiválasztott kategóriának megfelelő tartalommal lesz megtöltve (képekkel és szöveggel). Ha nem élsz ezzel az opcióval, azaz nem kattintasz a Honlap tartalom kisablakra, akkor egy üres honlappal indítasz, amelyet az alapoktól építhetsz fel. A Honlap tartalom egy áttekintést nyújt arról, hogy hogyan fog kinézni honlapod (a már hozzácsatolt szövegekkel és képekkel). Annak érdekében, hogy egy egyedi honlapod legyen, ajánlott megváltoztatni a honlap tartalmát, tehát kicserélni azt a saját képeidre és szövegeidre.

Miért kell feltüntetnem a személyes kapcsolati adataimat?

A kapcsolati adatok, amiket a honlap készítéskor kell megadnod (mint például a neved, e-mail címed, a céged címe, város és telefonszám), a vállalkozásod kapcsolati információi is egyben. Ezek az adatok fognak megjelenni a honlapodon kapcsolati adatokként. Természetesen ezeken bármikor változtathatsz.

Témaválasztás

Számos téma közül választhatsz, próbálj ki minél többet annak érdekében, hogy megtaláld a legmegfelelőbbet. Válaszd azt a témát, amelyik a legjobban illik a vállalkozásodhoz vagy amelyik a legjobban tetszik. Miközben válogatsz, kattints az Előnézet gombra, hogy lásd hogyan nézne ki a honlapod a kiválasztott témával. A színösszeállítások témánként változnak. Úgy a témát, mint annak színösszeállítását is bármikor megváltoztathatod.